19 november 2009

Historisk resa i Jordanien

Ronald och jag åkte till Jordanien på semester för att uppleva den fantastiska klippstaden Petra samt en otrolig sten-och sandöken som heter Wadi Rum. Vi var också vid Döda Havet där vi badade (jobbigt, tyckte jag som bara rullade runt i saltet) och ett besök till Jesus dopplats vid Jordanfloden, där Israel var 3 meter på andra sidan floden.
Vi bodde på ett flott hotell i Aqaba, med utsikt ut mot Röda havet, och från balkongen såg vi 4 länder på en gång, Jordanien, Saudiarabien, Israel och Egypten.
Eilat i Israel låg bara några kilometer från Aqaba, så vi gjorde även en dagsutflykt med taxi dit. Mera modernt och fina affärer och hotell men Aqaba var mysigt så det räcker, och mycket billigare.
Vi hade även tid att ligga på stranden ett par dagar, och njöt av det klara varma vattnet i Röda havet.
Solen står inte så högt där nu, så man blir inte bränd även om det var varmt. Solen går dessutom tidigt ned bakom de egyptiska bergen i öster.
Vi har med oss hem många fantastiska intryck från allt vi har sett, men också några envisa bakterier vi kunde ha varit förutan. Jag har dessutom myggbett på benen som kliar värre än något jag har upplevd förut.
Vi rekommenderar verkligen Jordanien, ett fantastisk ökenland.

Inga kommentarer: