28 februari 2006

OS kröntes med hockey guldJa så var då OS över för denna gången. Ett helt fantastiskt OS med alla Sveriges medaljer. Att det dessutom kröntes med ett hockey-guld är ju fantastiskt. Lilla Sverige spöar de stora nationerna.

Jag tror att detta är en speciell egenskap för oss svenskar när vi inte är bara lagom så kan vi om vi bara vill. Detta gäller även t.ex. inom näringslivet. Vi har stora bästsäljare när det gäller biltillverkning som Volvo och Scania, telefoner från Ericsson, järn och stål från LKAB och SSAB samt skogprodukter från våra skogsbolag. Men vi är också duktiga på småföretagsamhet trots allt regelverk och krångel från myndigheter och byråkrati. Men vi måste förenkla dessa förutsättningar så att vi kan fortsätta utveckla det som vi är bra på. Det behövs ett maktskifte i Sverige för att göra den förändring som behövs. Vi måste gemensamt ordna den frågan i höstens val.

Men även inom musiken är vi framstående i förhållande till vår nations storlek. Namn som ABBA etc är ju internationella superframgångar. Kreativiteten inom musiklivet är inte begränsad av statliga förordningar och regler på samma sätt som i näringslivet.

Men som sagt, vi kan nu gotta oss åt OS-guldmedaljerna. Heja Sverige!!

Ronald

Inga kommentarer: