27 mars 2006

Resor söderut


Eftersom vintern fortsatt höll sitt grepp om Hunnebo for vi först till Tyskland för ett kombinerat arbets- och vänbesök i Erlangen i mitten av mars. Vi besökte då våra vänner Elisabeth och Wulf där vi åt en utsökt middag i deras vackra hem.

När vi så kommit hem till Hunnebo var det dags att flyga söderut igen mot Mallorca, där Ronald aldrig varit förut. Vi bodde på vackra Playa de Palma och ett fint hotell Royal Playa de Palma. Vädret var underbart med sol och 20 grader varmt. Vi hyrde bil och såg hela ön under den vecka vi var där. Elin startade varje dag med en timmes promenad längs stranden ni ser på bild. Sen tog vi även en timmes promenad på eftermiddagen då Ronald var med.

Mallorca har mycket att erbjuda och många skiftande och vackra vyer. I slutet av mars är Mallorca lämpligt för de som inte bara vill ligga och bada utan vill uppleva en del kultur och miljö. Staden Palma var trevligt att uppleva. Naturligtvis dyrare än ute på landsbygden. Ölen på Plaza Mayor kostade 3 - 4 gånger mer än ute i de små byarna. Men shoppingen var bra i Palma.

När vi kom hem hade det på nytt snöat sådär 3 decimeter så det var bara att skotta igen. När kommer våren?

Elin och Ronald

2 kommentarer:

Brian sa...

Verkar ha varit en kanonskön liten tripp!

Anonym sa...

Mallorca låter härligt !
Våren kommer alltid i samband med min födelsedag, så fro.m idag 29 mars kommer det bara att bli varmare och skönare för var dag :) Tack snälla ni för det fina halsbandet !

Kramar från Susanne