12 oktober 2009

Long time - no writingHummerfiskaren Christer


Hummerfisket har gått bra även om det har blåst och regnat mycket. Daniel och Benny var här en helg och vi kunde njuta av var sin hummer naturell, på Bohuslänskt vis.
Nu i helgen har Anita och Christer varit hos oss, och Christer och Ronald var ute på hummerfiske. På fredagskvällen gjorde Ronald en jättegod rödtunga Polignac och på lördagen avnjöt vi en god hummersupé och som vanligt goda viner som vi har köpt med oss från våra vinresor i Frankrike. Jag vet att vi suktar er, kära barn och vänner. Vi tog också en tur till Smögen och åt lunch på Sea Lodge och sedan en runda i kommunen. Det byggs en hel del bostäder, och det är trevligt om flera flyttar till vår fina kommun.
Imorse var Ronald på jakt och sköt en stor älgtjur och redan kl. 8.30 var han på möte i Kungshamn, han har ett högt tempo som vanligt.
Annars har vi haft medlemsmöte i M med god italiensk buffé, vinprovningar och andra festligheter.
Men den största nyheten är att vi, tillsammans med Ronalds systerson Fred, har köpt deras gamla föräldrahem i Askum. Fred kommer att bo i halva huset.
Vi skall renovera och fixa, och när Nils och Aina inte orkar eller kan bo där längre, skall vi göra om det till semesterbostad för barn och barnbarn och deras vänner etc. Det är stor tomt för ungar att leka på, berg att klättra i, skog att bygga kojer i och plats för lekstuga, gäststugor etc. Och bara 3-4 km till oss och havet med båtliv, bad och fiske osv.

Inga kommentarer: