29 juli 2008

Supervärme och svandyk

Värmeböljan borjade med att vi åkte till Göteborg för att se Mamma Mia, julklapp till oss och Brian och Susanne från Josefine och Aleks. Eftersom det var Ronalds födelsedag bjöd "barnen" på middag. Tack för allt, mina kära!! J och A var sedan barnvakt för Novalie, som vi hämtade på natten och åkte hem till Hunnebo. Sedan har vi haft över 30 grader vaje dag och ett strålande väder (här på kusten har vi inte haft ett moln med åska etc.)

Vi har varit på långa utflykter med båten, Fjällbacka och Lysekil, Smögen etc. Novalie har både styrt båten och sovit ombord. Hon är världens snällaste och goaste barn och jag har fått visa upp henne för många på våra morgonpromenader. Jag har låtit henne smaka på glass och annat onyttigt.

Senaste båtturen slutade med att bryggan vid Kanten var trasig och jag ramlade i sjön med huvudet före. Vilken chockupplevelse, jag som inte tycker om att ha huvudet under vatten och badar inte i onödan. Brian dök i efter mig då jag ropade på hjälp och Ronald såg till att jag behöll fattningen och så småningom kom upp i båten. Vi har sedan skrattat gott åt eländet, för kepsen och solglasögonen satt kvar, jag hade flytväst och gympaskor som jag tyckte gjorde allt värre, men det roligaste var att jag hade händerna fulla med handdukar, påse med stor vattenflaska och bröd och kasse med plånbok och min nya fina rosa kamera som vi köpte i Japan. Och jag höll allt fast i ett järngrepp.

Tyvärr har jag därmed inga fina kort på min familj och underbara barnbarn Novalie eftersom kameran gick sönder. Ronald tog fort ut minnet från den, så vi skall köpa en kortläsare och se om bilderna är OK.

Synd att du inte hade med kameran, Marcus, det kunde ha blivit dagens läsarbild i GT.
60+ årig kvinne stiger upp ur vattnet iförd keps och solglasögen. Gästerna på Kanten fick några minuters bra underhållning, men många var nog lätt chockade.

Nu är bryggan lagad och jag mår bra!!

1 kommentar:

Brian sa...

Skönt att du hämtat dig från eländet.
Stort tack för en fantastiskt härlig vecka!
Jag ska tömma kameran ikväll och skickar då över några bilder.

Kramar B