15 december 2006

Hösten drar snabbt förbi

Denna hösten har gått rasande snabbt helt i takt med det ena lågtrycket och stormen efter det andra. I skrivande stund står vattnet upp till kajkanten och i nivå med fiskaffärens brygga. Hummersäsongen avslutades i början av november för vår del. Lika bra var väl det eftersom det blåst kontinuerligt nu i en månad. Våghöjden har varit upp till 9 meter vid Väderöarna. Många goda vänner hjälpte oss att äta upp det mesta av de 50 hummrar vi fick i år. Men vi har några kvar i frysen till nyårsfesten.

Senhösten har varit lite hektisk. Först var det att ta hand om valresultatet och delta i nomineringar. Rotarys julbord avnjöt vi härom veckan på Hotell Kungshamn. Mycket bra betyg ja kanske det bästa vi ätit på år och dag. På söndag kväll är det dags igen för en julträff med Moderaterna och jultallrikar att äta.

Julmarknaderna har stått som spön i backen och vi har besökt flera. Elin är i sitt esse då hon för inhandla ytterligare saker till sin julpyntning. Thanksgiving med kalkon och alla tillbehör åt vi hos Aleks och Josse. Mums!! Adventskaffe drack vi hos Sjögrens i Kungälv och mysig ost och vinkväll hade vi hos familjen Christensson på Ståleröd. Vi hann också med en tur till Stockholm för ett styrelsemöte på SwePro och shopping. En sista tur till Norge före jul har vi också hunnit med. Pinnekött, surkål och ribbe är ett måste inför julen.

Efter en trevlig jakt på Billingen njöt vi av en god raclettemiddag hos Kerstin och Roland i Bovallstrand. Trevligt att träffa våra släktingar som det finns ganska många av här på Sotenäset. Och slutligen kan vi bara konstatera att vi har en trevlig sektion i Munskänkarna här i Hunnebostrand, där vi naturligtvis inte missar många av träffarna. Nu senast var provningen på Bella Gästis med spcialiteten Cabernet Sauvignon från de nya vinländerna Sydafrika, Australien och USA.

Vid gårdagskvällens kommunfullmäktige valdes jag in som ordförande för Miljö- och byggnämnden, ersättare i kommunstyrelsen och ersättare i Sotenäs Rehab Center AB. Så jag får kalendern full efter nyår. Så är det att vara pensionär. Men jag njuter ändå. Livet är underbart i Hunnebostrand.

Inga kommentarer: