26 januari 2006

Det dom har har dom i Lissabon


Elin, Pernilla och jag gjorde i början av denna månad en trevlig tripp till Lissabon. Vi stannade tre nätter och fick nästan fyra hela dagar för stadsvandring, shopping, spårvagnsturer, muséebesök, mm mm. Vi hann även med en trevlig biltur norrut till Sintra samt en liten fiskeort. Sintra är en gammal stad som högst upp på bergen har ett kungligt slott och en gammal borgruin.

Landskapet är mycket varierat med berg, kullar, sandstränder och branta klippkuster. Och vi hade tur med vädret. Det var sådär 13 - 17 grader varmt och solen sken för det mesta. Bilderna ni ser här är talar nog för sig själv. Men kolla den stora julgranen som man hade i centrum av Lissabon. Den bytte kontinuerligt färg och var som ni ser jättestor.

Maten var blandad men bäst var det att äta ute på landet där man bistods mycket och god husmanskost till överkomliga priser.

Pernilla studerar ju arkitektur så hennes intressen var ju främst muséerna och det internationella utställningsområdet som ju hade en hel del mycket intressant modern arkitektur.

Ronald

1 kommentar:

Anonym sa...

En nydelig by og land. Haper dere har det bra. Her er det regn i masse og masse sno i fjellene
Klem fra Anita